Aankoopproces:

Mijn dienstverlening richt zich op begeleiding bij de aan- en verkoop van woningen hoofdzakelijk in Moraira, maar ook in Benissa, Benitachell, Javea, Calpe en Altea.

 • Bestaande villa’s en apartementen
 • Bouwgronden en nieuwbouwwoningen
 • Renovatie van woningen

Daarbij probeer ik u volledig te ontzorgen en hanteer ik de volgende werkwijze:

Geen verassingen achteraf

TopVillas Moraira beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten die niet alleen deskundig zijn, maar ook zeer betrouwbaar. Deze partijen met geruime ervaring in de bouwwereld heeft u nodig voor een zorgeloze aankoop. Daarbij horen natuurlijk ook de advocaat, notaris, financiële experts van banken, taxateurs alsmede een accountant.

Bij Topvillas Moraira bent u verzekerd van het meest complete advies en begeleiding wat betreft de aan- en verkoop van woningen zonder dat u andere externe specialisten hoeft te raadplegen.

 

Volledige begeleiding bij het zoekproces

Samen nemen we uw woonwensen door. Een woning zoeken is een proces waarbij ikzelf het zeer belangrijk vind dat er goed naar de wensen van de koper geluisterd wordt. Vragen als: hoe gaat u de woning gebruiken, wanneer en met hoeveel personen gaat u er verblijven, gaat u de woning verhuren, wat is uw budget zijn nog maar een kleine selectie van de vragenlijst die ik gebruik om een zo goed mogelijke selectie van het woningaanbod te maken. Indien gewenst maak ik graag een afspraak bij u thuis om u alle informatie over het aankoopproces met u door te nemen.Hierbij komt ook de omgeving ter sprake. De locatie van de woning is uiterst belangrijk!

Omdat ikzelf met mijn gezin in Moraira woon, kan ik alvorens een selectie te maken, ter plaatse voor u gaan kijken of de woning aan uw eisen voldoet. Het is elke keer weer een uitdaging om een zo goed mogelijke selectie aan te bieden.

Wanneer het geselecteerde aanbod u interesseerd kan er geheel vrijblijvend een bezichtiging ter plaatse gepland worden. Graag help ik u ook met het vinden van een accommodatie tijdens uw verblijf in Spanje.

Mocht u ter plaatse vinden dat een bepaalde regio van de Costa Blanca Noord u meer interesseerd kan ik de verdere bezichtigingen daar uiteraard nog op aanpassen.

Uw droomhuis gevonden

Wanneer uw droomhuis of bouwlocatie gevonden is, wordt er een bod gedaan. Als de beide partijen een accoord bereiken wordt een reserveringscontract opgesteld. Tevens wordt er door de koper een bedrag van €3000,- betaald om de woning te reserveren. De verkoper verplicht zich dan om de woning van de markt te halen. Het betaalde reserveringsbedrag wordt uiteraard in mindering op de koopsom gebracht.

Het stappenplan na reservering van de woning waarbij TopVillas Moraira u assisteert:

 • Allereerst moet voor u een NIE nummer aangevraagd worden.
 • Ik help u bij het openen van een bankrekening.
 • Het inschakelen van een advocaat. 

Deze gaat de woning checken op o.a. achterstallige betalingen, gemeentelijke claims, of de oppervlaktes in werkelijkheid overeenkomen met die in het kadaster oftewel of alle verbouwingen legaal gedaan zijn.

 • Wanneer alles in orde is wordt het voorlopig koopcontract getekend en 10% van de koopsom betaald op een derdenrekening van de notaris. Dit vind ongeveer 3 weken na de reservering plaats. Hierna wordt gelijk een datum voor de overdracht van de woning afgesproken. Alvorens de overdracht worden alle documenten door mij nagekeken en gecontroleerd of de Engelse vertaling overeenkomt met de Spaanse, aangezien de Spaanse tekst bindend is.
 • Eventuele hypotheekaanvraag. Ik kan u informeren over de mogelijkheden en u helpen met de aanvraag bij de bank.
 • De noodzakelijke verzekering van de woning.
 • De notariële overdracht. Op voorhand wordt alles nogmaals gecontroleerd alvorens we naar de notaris gaan. Hier wordt de akte ondertekend.

Waarmee kan Topvillas Moraira u nog helpen?

De service houdt niet op bij het zetten van de hantekening bij de notaris. Met de volgende zaken sta ik u graag met raad en daad terzijde:

 • Het regelen van nutsaansluitingen
 • Het voorstellen aan een betrouwbare accountant zodat u ook fiscaal in orde bent met de wetgeving.
 • Het voorstellen van een zwembadman en een degelijk bedrijf wat uw tuinonderhoud kan verzorgen.
 • De mogelijkheden van verhuur met u bespreken.
 • Mochten bepaalde zaken van de woning niet aan uw wensen voldoen, kan ik u een passend voorstel voor renovatie of opfrissing doen.
 • Ik kan u samen met mijn vrouw begeiden met de gehele inrichting en aankleding van uw woning zowel binnen als buiten. 
 • Uit eigen ervaring weten we dat het vaak lastig is om de juiste adressen te vinden waar u meubels, decoratie en stoffering kan aanschaffen wanneer u niet thuis bent in deze regio. Omdat wijzelf permanent in Moraira wonen kunnen we net als met de woning een selectie maken naar smaak en budget, deze uitzoeken en laten plaatsen zodat u bij een volgend bezoek direct van uw droomhuis kunt genieten.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie