COSTA BLANCA

Spanje

Over De COSTA BLANCA

Ontdek de mooiste plekken van de COSTA BLANCA

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en heeft een kustlengte van 244 kilometer met veel zandstranden. De naam Costa Blanca is in 1957 door een Britse luchtvaartmaatschappij bedacht als reclameslogan voor de eerste vluchten tussen Londen en Valencia. Vanuit de lucht kunt u de vele witte stranden zien met de azuurblauwe zee.  De kust wordt ook wel wit genoemd vanwege de uitbundige amandelteelt in het verleden (deze bomen hebben een roze-witte bloesem). In het binnenland kunt nu steeds van deze witte valeien genieten in februari en maart wanneer deze bomen in bloei staan.

La Marina Alta

Het gebied waar TopVillas Moraira actief is, heet La Marina Alta. Dit gebied strekt zich uit vanaf Denia in het noorden tot en met Calpe in het zuiden.

Binnen dit gebied ontstaat door de omliggende bergketen een microklimaat wat door de World Health Organization zelfs het gezondste klimaat van Europa genoemd wordt. De temperaturen in de zomer zijn gematigd door de nabijheid van de zee en in de winter is het hier juist warmer doordat de bergketens de noordenwind afschermen. Door de luchtvochtigheid is de vegatatie groen. Samen met de schilderachtige rotsbaaien en zandstranden wordt deze regio ook wel de Côte d’Azur van Spanje genoemd. De strandliefhebber en watersporter komt hier volop aan hun trekken aan de schitterende baaitjes met fijn zand die geleidelijk in zee aflopen. De jachthavens van Denia, Calpe en Moraira staan bekend om hun gezellige en kwalitatief hoogstaande restaurants. Van oorsprong zijn dit vissersdorpen van waaruit nog elke dag uitgevaren wordt om de vangst aan de bewoners en restaurants aan te bieden. Ook liefhebbers van fiets en wandeltochten kunnen hier hun hart ophalen met prachtige tochten tussen bergen en dalen met schitterende vergezichten.

De Gouden Driehoek

Door het bergachtige gebied in La Marina Alta zijn er veel woningen gebouwd met een spectaculair zeezicht waarbij vooral de zone van Javea , Moraira en Benissa eruit springt met mooie vrijstaande villa’s op ruime percelen zonder hoogbouw van appartementen die de kustlijn verstoren. Juist deze regio is al jaren zeer in trek voor huiseigenaren en dat resulteert erin dat investeren in een woning in dit gebied een waardevaste investering is, waarbij nog steeds significante waardevermeerderingen gerealiseerd kunnen worden. Nu net in dit gebied vindt u mijn grootste woningaanbod. Ook de verhuurmogelijkheden zijn erg goed, waardoor het mogelijk is om direct al rendement uit uw investering te halen. Ook hierbij kan Topvillas Moraira u assisteren. De luchthavens van Valencia en Alicante bevinden zich op beperkte afstand en deze steden zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Natuurlijk is het toerisme in dit gebied belangrijk, maar door het weren van massatoerisme met hulp van de regelgeving van de gemeenten heeft dit gebied zijn authentieke karakter behouden en tevens worden ook vele woningen permanent bewoond waardoor ook buiten het vakantieseizoen een aangenaam verblijf gegarandeerd is.

ONTDEK DE BESTE GEBIEDEN

Ontdek onze mooiste woningen in de beste gebieden van de noordelijke Costa Blanca.

El Portet

Pla del Mar

San Jaime

Sabatera

Cumbre del Sol

Benissa Costa